Inspectie van woningen en labo-onderzoek

Inspectie van woningen

Wij bieden graag onze expertise aan bij de aan- en verkoop van woningen.

Wij kunnen inspecteren of er nog actieve houtworm aanwezig is, dan wel of er enkel sporen aanwezig zijn van een ver verleden.

Wij kunnen onderzoeken of het hout in het verleden al behandeld werd tegen houtworm en bieden hiervoor zelfs laboratorische en sluitende onderzoeken aan.

Wij stellen op verzoek een professioneel expertiseverslag op dat kan gebruikt worden bij aan- en verkoop van woningen of zo nodig zelfs in rechtszaken.

Endoscopisch onderzoek

Door middel van endoscoopinspecties krijgen wij ook inzicht in ontoegankelijke, verborgen of holle ruimtes, zoals achter gyprocafwerkingen, plafonds, valse wanden en zo meer.  Er wordt op deze manier geen schade toegebracht aan afgewerkte ruimtes. We kunnen van de aanwezige houtwormsporen in de verborgen ruimtes detailfoto’s maken die we aan de klant bezorgen.

Preventieve behandelingen

Wij voeren bij nieuwbouwwoningen of verbouwingsprojecten preventieve behandelingen uit alvorens er wordt geïsoleerd en afgewerkt. Hierdoor bent u jarenlang verzekerd van een woning vrij van houtborende insecten.

Laboratorisch onderzoek

Door middel van sluitend laboratorisch onderzoek kunnen wij uit een aantal houtstalen nagaan of het hout in het verleden al dan niet werd behandeld tegen houtworm. Bij dit onderzoek worden de werkende stoffen opgespoord die in ieder houtwormbestrijdingsproduct aanwezig zijn.

Meer informatie gewenst?

Neem vrijblijvend contact op met ons

Neem contact op