Warmtebehandeling 

Als houtwormexpert zijn we gerenommeerd over gans België voor onze warmtebehandelingen. Bij een warmtebehandeling of hittebehandeling gebruiken we geen biociden. Het is één van de meest milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen tegen houtworm.

 

De grootste troef van een warmtebehandeling is dat we het hout niet moeten blootleggen. Het hout moet niet worden afgeschuurd of gezandstraald. Dit is een enorme meerwaarde bij een afgewerkte woning. Er komt geen stof vrij zoals bij zandstralen en er is geen afwerking achteraf.

 

De behandeling duurt ongeveer 24 uur en daarna is de woning meteen instapklaar.

 

Afhankelijk van de grootte van de ruimte plaatsen wij één of meerdere gecertificeerde warmte-eenheden. We warmen de ruimte op met een maximum van 6°C per uur zodat het gebouw en de materialen kunnen acclimatiseren.

 

Vanaf 50° stollen eiwitten en insecten. Alle larven, insecten en eitjes overleven dit niet.

 

We gaan door naar ongeveer 58-60°C. Deze temperatuur houden we 6 tot 8 uur vast zodat de warmte diep kan doordringen tot in de kern van alle materialen. Met warmtebestendige ventilatoren stuwen we de warmte of hitte tot in alle spleten of kieren.

 

Daarna koelen we de ruimte weer geleidelijk af.

 

Het volledige proces volgen we zowel persoonlijk als via monitoring op de voet door middel van camera’s, warmtesensoren en luchtvochtigheidsmeters.

 

Op de warmtebehandeling geven wij 2 maand garantie.

 

Deze behandeling is inzetbaar tegen de spinthoutkever, de kleine klopkever, de bonte knaagkever en de huisboktor. Ze is ook doeltreffend tegen andere insecten of andere soorten kevers zoals bedwantsen, broodkevers (gelijken uiterlijk op de houtwormkever), mijten, kakkerlakken, luizen...

 

Voor- en nadelen van de warmtebehandeling

Voordelen:

  • dit is een milieuvriendelijke behandeling, zonder gebruik van biociden
  • de behandeling is volledig veilig voor baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en ouderen (geen gebruik van insecticiden of biociden)
  • zeer efficiënt, onze warmtebehandeling slaagt altijd
  • voordeel in afgewerkte ruimtes: hout moet niet worden afgeschuurd, isolatie niet verwijderd …
  • de ruimte kan je daarna onmiddellijk terug betreden, alles is zoals voorheen en er is geen verdere afwerking meer nodig
  • wij zijn gerenommeerd voor onze warmtebehandelingen over gans België

Nadelen:

  • door de hitte en de lawaaihinder is het niet mogelijk om aanwezig te blijven tijdens de behandeling
  • de behandeling is zeer efficiënt, maar er is geen nawerkende bescherming zoals bij vloeistoffen