Milieuvriendelijke behandelingen

Warmtebehandeling

Een warmtebehandeling is volledig milieuvriendelijk en bovendien ook volkomen veilig voor baby’s, kinderen, zwangere vrouwen en ouderen.

Een warmtebehandeling biedt ook als voordeel dat het behandeld hout niet hoeft geschuurd of gezandstraald te worden, wat een enorme meerwaarde is bij een afgewerkte ruimte. Er komt geen stof vrij zoals bij zandstralen en er is geen afwerking achteraf.

De behandeling duurt ongeveer 50 uur en daarna is de woning meteen instapklaar.

Afhankelijk van de grootte van de ruimte plaatsen wij één of meerdere gecertificeerde warmte-eenheden. Deze units warmen de ruimte op tot 50 à 60°C. Eens de juiste temperatuur bereikt is, wordt die 24 uur aangehouden. Alle larven, insecten en eitjes overleven dit niet. Daarna start de afkoelfase, waarbij de ruimte geleidelijk aan wordt afgekoeld.

Het volledige proces volgen wij persoonlijk op de voet gevolgd door middel van geplaatste camera’s, warmtesensoren en luchtvochtigheidsmeters.

Op de warmtebehandeling rust een garantie tot het eind van het volgende uitvliegseizoen.

Invriezen

Een behandeling door acuut invriezen is volledig ecologisch en veilig. Net zoals een warmtebehandeling biedt deze behandeling als voordeel dat het behandeld hout niet hoeft geschuurd of gezandstraald te worden.

Bij invriezen laten we de houtborende insecten schrikken door het van het ene op het andere ogenblik te laten afkoelen tot een temperatuur van -24 graden in een gespecialiseerde vriezer. Daardoor hebben de insecten, larven en eitjes niet de tijd om zich, zoals in de natuur, aan te passen aan dalende temperaturen. Ze kunnen geen eiwitten aanmaken die hen tegen de vorst beschermen en sterven af.

Het hout moet minstens tien dagen op deze temperatuur worden gehouden.

Stikstofbehandeling

Ook een stikstofbehandeling is volledig milieuvriendelijk. We plaatsen de houten voorwerpen in een volledig verzegelde en luchtdichte ruimte, en laten er vervolgens concentraties stikstof of koolstofdioxide in los. De houtwormen en kevers sterven af, en eveneens hun eitjes of larven.

Deze behandeling vereist geen voor- of nabehandeling en laat bovendien geen sporen na. De behandeling is erg geschikt voor meubels, kunststukken en andere waardevolle objecten.

Meer informatie gewenst?

Neem vrijblijvend contact op met ons

Neem contact op